Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Sud Ouest
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
Wina czerwone
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Staranna selekcja najlepszych owoców pozwoliła wyprodukować wino o bardzo głębokim kolorze. Bogate, o pełnym ciele i jedwabistej strukturze. Nos oparty na porzeczce, ciemnych śliwkach i przyprawach, zrównoważony wanilią, ciemną czekoladą i dębem. Na drugim planie, zapach kawy, runa leśnego i skóry By zachować jak największy ładunek aromatu...
Miękki i delikatny Pinot Noir z niebywałą głebią smaku jak na wino z tej półki cenowej. Intensywnie pachnący czerwonymi owocami (malinami, wiśniami) fiołkami, ciemną czekoladą oraz przyprawami (goździki). Wino lekko taniczne, o średnim ciele z nutą wanilii pochodzącą ze starzenia nad osadem z drożdzy.
Świetny przykład wina o znakomitym stosunku przystepnej ceny do naprawdę dobrej jakości. W nosie dominują aromaty suszonej śliwki i czarnych wiśnia, dopełnione czekoladą i wanilią. Na podniebieniu kragłę, umiarkowanie długie, dosyć złożone, dopełnione miękkimi taninami.
Primitivo z rejonu Manduri jest najbardziej prestiżowym i znanym trunkiem z Apuli. To rewelacyjne włoskie wino. O rubinowym kolorze z odcieniami fioletu, obszernym, ciekawym aromacie czerwonej porzeczki, jagodowego dżemu, przypraw z odrobiną wanilii. Na drugim planie, wyczuwalny łagodny smaku rodzynek, czerwonych owoców oraz słodkich tanin. Niska...
W nosie bogato i elegancko zarazem. Prócz ciemnych owoców pojawia się aromat kawy i tytoniu, wyraźne akcenty dębowe współgrją z zapachem tostów i aromatem owoców leśnych. W ustach dołączają przyprawy i wanilia. Złożone wino z dobrą strukturą, muskularne, złożone, zapadajace w pamięć.
Historia szczepu: feteasca neagra, wiąże się z wojnami dackimi i kolonizacją rzymską Dacji- dzisiejszej Rumunii. Rzymscy osadnicy przywieźli feteascę z Płw. Apenińskiego i stałą sie ona perłą tutejszego winiarstwa. Dominują tu aromaty suszonej śliwki, czarnej porzeczki i cynamonu. Dobra budowa, jedwabiste, obrazu dopełniają krągłe taniny. Dwanaście...
Wino produkowane metodą ripasso – częścią moszczu (30%) zalano skórki pozostałe po fermentacji amarone, co dało wino cięższe, intensywniejsze, o wyższej zawartości alkoholu. 6 miesięcy w kadziach.
Wino to nadaje się szczególnie do głównych dań mięsnych, pieczeni i mięs z grilla, zwłaszcza wołowiny. Doskonałe do pieczonej wołowiny z dodatkami “leśnymi” np.: polędwica wołowa z borowikami.
Ciemna rubinowa czerwień, wyraźny owocowy nos złożony z czerwonych jagód i wiśni prażonych, wanilii i pieprzu. Dobra struktura, złożoność dojrzałych aromatów pierwotnych i słodkich aromatów wtórnych. Dzięki naturalnej mineralności i świeżej kwasowości wino ma cudowną równowagę i jest wyjatkowo długie.
Sangiovese po długim okres leżakowania w dębowych beczkach staje się winem o rubinowym kolorze, z akcentami ceglastymi na obrzeżach kieliszka. W nosie intensywne, zrównoważone z aromatami dojrzałych czerwonych owoców (wiśnie, czereśnie, śliwki, maliny) i lekką nutą prażenia-dżemu. W ustach pełne, miękkie i owocowe. Długi i zrównoważony finał z lekką,...
Sign out