Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Walencja
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Ciemno-ceglaste w swej sukni. 50-letnie krzewy negroamaro (cięte na drzewo – zwane lokalnie albarello) dają świetna koncentrację owoców. Malvasia nera – używana zwykle do produkcji win słodkich, w tym przypadku ma za zadanie zmniejszyć goryczkowość negroamaro, dołożyć nieco słodyczy i poszerzyć głebie smaku. Wino intensywnie pachnie jeżynami, ciemne...
Savgiovese w parze z aglianico - to dosyć wyjątkowy zestaw winogron jak na wino różowe. Aromaty czerwonych porzeczek, wiśni i truskawek, łączą się w powabną całość; wraz z akcentami jogurtowymi, mlecznymi i drożdżowymi. W ustach czarująco orzeźwiające, delikatne, przyjemne jak nadchodząca wiosna!
Atrakcyjność tej butelki to nie tylko jej zawartość, ale i historia za nią stojąca. Na rynku wciąż mamy niewiele win z Kalabrii, nadarza się więc świetna okazja, żeby spróbować czegoś nowego. Warto tym bardziej, że miejscowy autochtoniczny szczep: magliocco (bandyta) to prawdziwa gratka dla poszukiwaczy smaków. Ta starożytna odmiana (często mylona z...
Głęboka barwa rubinowoczerwona z akcentami ceglastymi. Aromat czarnej porzeczki i jagód, łączy się z zapachem przypraw (cynamon, goździki), dębiny, tostów, kakao. Dalej pojawiają się nuty skórzane, dżemowe, ściółka leśna, tytoń, lukrecja. Na podniebieniu ciężkie, skoncentrowane, z drobnymi i gładkimi taninami. Świetna butelka do porównania z kuzynami z...
Rosso Conero to wino zaliczane zdecydowanie do wagi ciężkiej. Już sam jego kolor - głęboki z fioletowymi akcentami na obrzeżach, znamionuje świetną koncentrację. Bukiet tworzą przede wszystkim: aromaty ciemnych, dojrzałych wiśni, odrobina jeżyn, zapach dębiny i kakao. Na drugim planie: delikatna wapienna mineralność, zapach suszonych ziół (oregano) i...
Rosso Piceno - to młodszy brat Rosso Conero, zatem: mniej skoncentrowany, lżejszy, szybciej nadający się do spożycia. Kombinacja zapachów z przewagą sangiovese przysparza winu akordów czerwonych wiśni, fiołków i odrobiny suszonych pomidorów. W ustach, miękkie (choć daje o sobie znać montepulciano, zwiększając przyjemnie dawkę tanin i podbijając wino do...
Ramato, czyli pinot grigio macerowane na skórkach (dla uzyskania charakterystycznej, miedzianej barwy - stąd nazwa ramato -miedziane ) to wino historycznie związane z Friulią i regionem Wenecja Julijska. Choć pinot grigio jest zaliczany do szczepów białych, to zwykle ma szaro-różową skórkę, mającą tendencję do silniejszego barwienia moszczu. Dzięki (...
Słomkowożółte wino z lokalnego klonu trebbiano, zwanego nad Jeziorem Garda, turbianą. Nos zapowiada wino o charakterze lekkim, owocowym (gruszki, żółte śliwki, brzoskwinie, cytrusy) i mineralnym, co znajduje potwierdzenie na podniebieniu. Prócz akcentów mineralnych i owocowych znajdziemy tu typową dla odmiany, delikatną nutę migdałowo-grapefruitowej...
Bladołososiowe z delikatnymi refleksami purpury za młodu. W nosie intensywne, kusi aromatem poziomek, cytryn, malin, czerwonych porzeczek i grapefruita. Na podniebieniu lekkie, orzeźwiające, atrakcyjnie owocowe i chrupkie. Wspaniałe wino piknikowe, świetny towarzysz pogawędek!
Ciemnorubinowe wino z kupażu sangiovese, groppello, marzamino i barbery. Intensywnie aromatyczne przywodzi na myśl zapach ciemnych owoców leśnych, śliwek, suszonych wiśni, dębiny, tostów, wanilii, oraz pieczonych migdałów. Na drugim planie bukietu zapach ciemnego tytoniu typu Black Cavendish, skóry, czarnego pieprzu oraz goździków i lukrecji. W ustach...
Sign out