Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Sud Ouest
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
od 50 do 100 zł
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Arinto (zwane też Pedrena), to szczep białych winogron typowy dlaokolic Lizbony i obszaru atlantyckiego wybrzeża Portugalii. Charakteryzuje się wysoką kwasowością i świeżymi aromatami cytryny oraz grapefruita.
Wino ma kolor skórki cytryny z zielonymi refleksami na obrzeżach kieliszka. Aromat melona, owoców tropikalnych i cytryny oraz owoców pestkowych (morele, brzoskwinie, nektarynki), miesza się subtelnie z zapachem kwiatów (bez,róża) i niuansami ziołowo-roślinnymi ( bazylia, akcenty trawiaste). W ustach słodkie i jednocześnie orzeźwiające - dzięki dobrej...
Pineau de la Loire, czyli winogrona chenin blanc, zależnie od warunków rocznika, ulegają procesowi botrytyzacji (pleśń szlachetna) lub w rocznikach niesprzyjajacych powstaniu Botritis cinerea, są zbierane późno (grono wysuszone, przejrzałe). Zwykle zbiór jest czasochłonny i odbywa się w kilku turach – dlatego, że zbierane są tylko najdojrzalsze grona....
Delikatna ceglastość miesza się w oku z rubinową czerwienią. W nosie dominują owoce: porzeczki, śliwki, truskawki, maliny, wzbogacone mieszaniną słodkich przypraw i akcentami kawowymi. W ustach zdecydowanie waga średnia z wyraźnym plusem, dobra kwasowość, średnia dawka tanin. Miękkie, szerokie, kuszące, wysoce pijalne mimo ciężaru. Na podniebieniu...
Można by rzec, że jest to ucieleśnienie stylu kupażu GSM (grenache-syrah-mourvedre). Miękkość i owocowość (gotowane truskawki, jagody, wiśnie, czarna porzeczka, śliwki) tego ekspresyjnego wina miesza się z aromatami garrigue (oraz jałowiec, rozmaryn) i kamienną mineralnością odzwierciedlającą kamienistość lokalnego terroire. Gotowane truskawki, czarna...
Głęboko rubinowa barwa - efekt dwóch mocno barwiących szczepów winorośli.Na pierwszym planie ciemne owoce (śliwki, wiśnie, jeżyny, jagody) ponętnie wymieszane z akcentami jogurtowymi, a także, zapachem wanilii i toffi. Na drugim planie czarna lukrecja, gotowane truskawki, dżem z porzeczki oraz ciemna czekolada.Aromaty odnalezione w nosie znajdują...
Wspaniałe wino o słomkowym kolorze, produkowane zgodnie z zasadami techniki appassimento – z podsuszanych winogron. Intensywny nos skupia w sobie charakterystykę najlepszych białych szczepów Sycylii. Intensywny aromat brzoskwini, dojrzałych jabłek, owoców tropikalnych, łączy się z mineralnym sznytem i akcentami kwiatowymi. W ustach pełne, maślano -...
Barbera d' Asti reprezentuje nowoczesny styl wina o ultra owocowym profilu, niskiej zwartości tanin i wysokiej pijalności. Głęboko rubinowe z refleksami granatu na obrzeżach. W nosie eleganckie, pachnie świeżymi wiśniami, malinami, i akcentami balsamicznymi. W ustach miękkie, średnio kwasowe, lekko taniczne. Smak ciemnych wiśni i malin łączą się...
Ciemno-ceglaste w swej sukni. 50-letnie krzewy negroamaro (cięte na drzewo – zwane lokalnie albarello) dają świetna koncentrację owoców. Malvasia nera – używana zwykle do produkcji win słodkich, w tym przypadku ma za zadanie zmniejszyć goryczkowość negroamaro, dołożyć nieco słodyczy i poszerzyć głebie smaku. Wino intensywnie pachnie jeżynami, ciemne...
Srebrzysty sylvaner, o typowej, umiarkowanej intensywności zapachów. Ponętny bukiet tworzą aromaty: świeżych winogron i soku cytrynowego, w tle białe kwiaty i zielone jabłka. Dobra kwasowość i owocowy charakter w połączeniu ze słoną mineralnością czynią z sylvanera znakomite wino powitalne (aperitif), czy wino bankietowe. Powściągliwa intensywność nadaje...
Sign out