Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Sud Ouest
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
od 50 do 100 zł
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Subtelna kwasowośc odmiany jest balansowan cukrem resztkowym, który jest naturalna pozostałością fermentacji. Zapachy owoców tropikalnych: melon, brzoskwinia, grapefruit, ananas, mango, limetka, mieszaja się z delikatnymi akcentami mineralnymi. Wino łatwe, tarasowe przyjemne do sączenia podczas pogawędek.
Zapach brzoskwiń i cytrusów łączy się z delikatnymi akcentami kwiatowymi. Na drugim planie zioła, przyprawy (gałka muszkatołowa, biały pieprz). Na podniebieniu wyraziste nie mniej niż w nosie, brzoskwinie, cytrusy zapewniają przyjemne doznania owocowej świeżości wzbogaconej odrobiną mineralności. Przyjemny finisz ma wyraźnie długi posmak.
Mocny aromat jogurtu jagodowego, wanilii i słodkich przypraw miesza się z aromatami ciemnych owoców, brązowego tytoniu typu Cavendish, mlecznej czekolady i malin. W ustach pełne, jedwabiście gładkie, przywodzi na myśl smak owocowego dżemu z owoców leśnych z odrobiną świątecznego piernika z hojną dawką słodkich przypraw. Zdecydowanie udana butelka!
Ribolla Gialla jest szczepem niezwykle modnym, uprawianym w głownie w północno-wschodnich Włoszech i Słowenii. Gorzystośc tych regionów, niższe temperatury i duże ich amplitudy dzienne sparwiaja, ze wina mają znakomita świeżość. Aromaty zielonych jabłek i gruszek mieszają sie z delikatnym zapachem świeżo zagniecionego ciasta i drożdzowego pieczywa....
Ekologiczne wino (bez certyfikatu) z upraw wysokolokowanych (1050 m n.p.m.). Gwiazda regionu Walencja, szczep Merseguera, stworzył zmysłowe połączenie z Chardonnay. W nosie aromaty wanilii, dębiny, suszonych moreli, brzoskwiń, dojrzałych gruszek, jabłek, rumianku, nektarynek, renklod z akcentami masła, dymu i szkockich herbatników. W ustach...
To przyjemne codzienne wino klasy D.O., dzięki próżniowemu opakowaniu, zachowuje w lodówce świeżość przez nawet 30 dni od momentu otwarcia. Wiśniowy kolor idzie w parze z aromatami ciemnych owoców (głównie czarnych porzeczek, wiśni, malin, śliwek). Delikatna kwasowość i pozostałość 3 g cukru resztkowego, tworzą butelkę łatwą w odbiorze, nie wymagającą...
Rubinowa czerwień przywodząca na myśl sok z truskawek. Bukiet tworzą aromaty czerwonych jagód, wiśni, malin, oraz zapach jeżyn z odrobina akcentów kwiatowych. Na podniebieniu przyjemnie pikantne, korzenne, świeże. Jak przystało na pinota tylko z niewielką dozą tanin, na dodatek miękkich.
Ciemny, rubinowy kolor, przechodzący na obrzeżach w akcenty ceglaste. Obszerny, intensywny nos tworzą aromaty ciemnych owoców, dżem jagodowy i jeżynowy. Na dalszym planie nieco akcentów smolistych, przyprawowych. Na podniebieniu wyraźne taniny-typowe dla odmiany, na szczęście już ładnie zaokrąglone. Finisz dłuższy niż średni, intensywny, z posmakiem owoców.
Ciemny kolor wpadający na obrzeżach w granat. W nosie wyraźnie czuć aromat dojrzałych śliwek, malin, jagód, ciemncyh wiśni, dżemu z ciemnych owoców i jeżyn. Na drugim planie, zapachy wywodzące się z okresu dojrzewania wina w beczkach: wanilia, cedr, kakao, aromaty drewna. W ustach wyraźnie przyprawowe, z średnimi i łagodnymi taninami, owocowe w finiszu.
Intensywna, niemal nieprzenikniona rubinowa czerwień z wyraźnymi akcentami ceglanymi na obrzeżach kieliszka. Nos tworzą aromaty: gotowanych truskawek, młotkowanego pieprzu, zamszowej skóry, jeżyn, dżemu z czarnej porzeczki, wzbogacone aromatem kakao, słodkich przypraw, akcentami dębowymi i zapachem fiołków oraz lukrecji. W ustach wino wagi średniej w...
Sign out