Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Walencja
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
Kolor wina
Wina białe
Wina różowe
Wina czerwone
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Szata przypomina kolor wiśniowego kompotu z akcentami bażanciego oka. Zapach wędzonego boczku, ziół (garrigue: tymianek, estragon, rozmaryn) i smoły oraz dymu - miesza się tajemniczo z akordami balsamicznymi, pestkową wiśnią, świeżo mielonym pieprzem i pociągającym aromatem fiołków oraz piwonii. W ustach zmysłowo powabny, z średnimi taninami, średnim...
Jasnocytrynowe wino z zielonymi niuansami. Nos ma niezwykle specyficzny charakter i jest raczej przyjemnie minimalistyczny, łączy bowiem zapach cytrusów, tostów, masła, kwiatów i morskiej bryzy. W ustach raczej lekko słone, cytrusowo świeże (cytryna, ananas, limeta). Z średniodługim finiszem i średnim ciałem oraz dobra kwasowością. Dla fanów win mineralnych.
Macabeo (macabeu) znane jest przede wszystkim w regionie Rioja, pod swa lokalną nazwą Viura. Tym razem, mamy jednak jego interpretację z Francji. Ze względu na położenie apelacji, śmiało można powiedzieć, że wino ma zdecydowanie śródziemnomorski, ciepły, charakter. Jasnosłomkowy kolor idzie tu w parze z silnymi aromatami brzoskwiń (efekt uzyskany dzięki...
Jedynie blado zarumienione wino, od razu, nasuwa myśl o lekkości i nie jest to wrażenie złudne. W nosie, prym wiodą zapachy typowe dla muszkatów: lekka przyjemna korzenność, zapach kwiatów, liczi, świeżych gron, oraz skórki pomarańczowej, połączone subtelnie z bukietem truskawek, wiśni oraz poziomek. W ustach, lekkie, owocowe, z potwierdzeniem na...
Klasyczne Beaujolais, z umiarkowanie ciepłego rocznika, blisko mu do stylistyki win z okresu lat 50. i 70. W nosie typowe aromaty: bananów, czarnej porzeczki, cynamonu, z świeżymi owocami (wiśnie, maliny, truskawki). W ustach raczej szcupłe, z dobrze zaznaczoną ale nie pzresadzoną, przyjemną kwasowością. Jak przystało na młode wino, bardzo owocowe, niemal...
GSM czyli Grenache-Syrah-Mataro (znane też jako: Monastrell, Mourvedre), to australijska specjalność, której zdecydowanie trzeba spróbować! Jasnoczerwone, ceglaste. Bukiet tworzą tu aromaty: malin, truskawek, śliwek i wiśni, połączone z akcentami dębowymi, tostami i słodkimi przyprawami. Na podniebieniu średniociężkie, dobrze skoncentrowane, dojrzałe, w...
Klasyfikacja win z Medoc utworzona w roku 1932, określana jako: Cru Burgeois, powstała jako próba implementacji klasyfikacji napoleońskiej z roku 1855. W hierarchii klasyfikacji, Cru Burgeois, jest postrzegane poniżej Cru Classé. Pontet Barrail jest drugą etykietą słynnej winnicy Chateau Labadie, która w roku 1932, została przyjęta w poczet winnicCrus...
Niezwykle oryginalna koncepcja winiarskiego eklektyzmu, który próbuje zespolić niespotykane smaki i zapachy. Pozycja obowiązkowa dla każdego, kto szuka winnych ciekawostek! Głęboka, rubinowa czerwień - znamionuje dobrą koncentrację. Akcenty ceglaste na obrzeżach kieliszka, sugerują utlenienie właściwe winom dojrzewającym w dębowych beczkach. Aromaty...
Intensywnie rubinowa suknia wina z delikatnym odcieniem pomarańczy na obrzeżach kieliszka. Zapach ciemnych i czerwonych owoców (jeżyny, maliny, śliwki, czarne porzeczki, ciemne wiśnie) łączy się z nutami przypraw (cynamon, wanilia, goździki, brązowy cukier, melasa), akcentami dębiny, tostów i dżemu. Delikatna kwasowość w połączaniu miękką strukturą i...
Najbardziej klasyczne wcielenie szampana Oudart, złożone z równych części, trzech najważniejszych gatunków winorośli. Standardowa dla wytrawnego wina zawartość cukru, oraz spora doza starszych win bazowych pochodzących z systemu solera – dopełniają formy. W nosie wyraźnie orzechowy (orzechy laskowe) i tostowy. Na drugim planie aromaty cytrusów, melona,...
Sign out