Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Sud Ouest
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
Wina wytrawne
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Jasnożółta inzolia zaskakuje swoim głebokim aromatem dojrzałych brzoskwiń, owoców cytrusowych i egzotycznych. W ustack lekkie, delikatnie kwasowe, zdecydowanie owocowe, z lekką i przyjemną tanicznością niespotykaną w więszości win białych.
Wspaniałe wino o słomkowym kolorze, produkowane zgodnie z zasadami techniki appassimento – z podsuszanych winogron. Intensywny nos skupia w sobie charakterystykę najlepszych białych szczepów Sycylii. Intensywny aromat brzoskwini, dojrzałych jabłek, owoców tropikalnych, łączy się z mineralnym sznytem i akcentami kwiatowymi. W ustach pełne, maślano -...
Czerwonopurpurowy kolor zdradza świetną koncentracje Monastrella użytego do wytworzenia wina. W nosie intensywne aromaty rodzynek, suszonych owoców, dżemu, wanilii, dębiny, kakao, słodkich piernikowych przypraw, suszonych śliwek i wiśni. W ustach pełne, krągłe, z dobrą i umiarkowaną kwasowością. Niska zawartość tanin i przyjemny, lekko słodki finisz –...
Miły, żywy cytrynowożółty kolor. W nosie aromaty białych kwiatów i cytrusów, z odrobina akcentów jabłkowych. W ustach lekkie, z żywą kwasowością, średnią zawartością alkoholu. Idealne do prostej kuchni.
Barbera d' Asti reprezentuje nowoczesny styl wina o ultra owocowym profilu, niskiej zwartości tanin i wysokiej pijalności. Głęboko rubinowe z refleksami granatu na obrzeżach. W nosie eleganckie, pachnie świeżymi wiśniami, malinami, i akcentami balsamicznymi. W ustach miękkie, średnio kwasowe, lekko taniczne. Smak ciemnych wiśni i malin łączą się...
Klasyczne Gavi, wytworzone z gron pochodzących wyłącznie z gminy Gavi. Wino o słomkowożółtym kolorze, pogłębionym złotymi refleksami na obrzeżach. W nosie intensywne, mineralne. Dominują tu aromaty pomello, białych kwiatów (wiciokrzew), świeżego kompotu z rabarbaru, grapeifruta i guavy. W ustach średniociężkie, lekko kremowe, , przyjemnie cytrusowe, z...
Ciemnofioletowa suknia cieszy oko swą błyszczącą tonią. Złożony nos przywodzi na myśl aromaty konfitur śliwkowych, soku z czarnej porzeczki, i pikantne nuty pieprzu. Na drugim planie akcenty rozmarynu oraz zapach wanilii i migdałów. W ustach pełne, ciepłe, otulające podniebienie. W średniodługim finiszu owocowe, lekko korzenne i migdałowe.
Ciemno-ceglaste w swej sukni. 50-letnie krzewy negroamaro (cięte na drzewo – zwane lokalnie albarello) dają świetna koncentrację owoców. Malvasia nera – używana zwykle do produkcji win słodkich, w tym przypadku ma za zadanie zmniejszyć goryczkowość negroamaro, dołożyć nieco słodyczy i poszerzyć głebie smaku. Wino intensywnie pachnie jeżynami, ciemne...
Srebrzysty sylvaner, o typowej, umiarkowanej intensywności zapachów. Ponętny bukiet tworzą aromaty: świeżych winogron i soku cytrynowego, w tle białe kwiaty i zielone jabłka. Dobra kwasowość i owocowy charakter w połączeniu ze słoną mineralnością czynią z sylvanera znakomite wino powitalne (aperitif), czy wino bankietowe. Powściągliwa intensywność nadaje...
Piękny jasnożółty kolor z zielonymi refleksami na obrzeżach kieliszka. Lekkie, zdecydowanie mineralne (granit) i delikatne. Modelowy przykład alzackiego rieslinga. Bukiet tworzą aromaty skórki cytrynowej i czerwonych (dojrzałych) jabłek z akcentami ziołowymi (tymianek, cząber i oregano). W ustach orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną, umiarkowaną...
Sign out