Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy

Wino delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.

Więcej szczegółów

Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy

Nagrody i wyróżnienia:


Rocznik: 2012

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Cantina Sampietrana 

Kategoria/apelacja: D.O.P. Brindisi 

Odmiana winogron: 80 % Negroamaro, 10 %Montepulciano

Rodzaj zbiorów: ręczne, dwukrotnie selekcjonowane.

Zbiór z hektara: 8000 kg z h, 65 litrów ze 100 kg winogron

Winifikacja: kontrolowana temperatura maceracji i fermentacji, lekkie wyciśnięcie owoców, kolejno fermentacja alkoholowa i malolaktyczna

Starzenie: 9-12 miesięcy w beczkach 

Zawartość alkoholu: 13,5%

Zawartość cukru resztkowego: 6 g/l

Potencjał starzenia: do 5 lat

Temperatura podawania: 16-18 °C

Sugestia podania: risotto, pasta z ragu, gotowane lub pieczone mięso, dania ostre i zapaszyste, średnio dojrzałe sery.

Wino o intensywnym rubinowym kolorze, delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy

Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy

Wino delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.

Napisz swoją recenzję