Cabernet Franc, D.O.C. Grave, Azienda Agricola Tomasella, Friulia, Włochy

Przyjemne, zdecydowanie lekkie, owocowe. Świetne jako wino kulinarne, ale również jako miłe uwieńczenie dnia w letnie i wiosenne wieczory z przyjaciółmi.



Więcej szczegółów

 Cabernet Franc, D.O.C. Grave, Azienda Agricola Tomasella, Friulia, Włochy


Nagrody i wyróżnienia:

81/100 Gilbert & Gaillard


Rocznik: 2014

Typ: wino czerwone wytrawne

Kategoria/apelacja: D. O. C . Grave

Odmiana winogron: Cabernet Franc 100%.

Zbiór z hektara: 9 t

Rodzaj zbiorów: ręczne, z selekcja gron podczas zbiorów

Gleba: gliniaste, marglowe, z dodatkiem żwiru i kamieni (Grave-kamień)

Zawartość alkoholu: 12,5 %

Uszlachetnianie/Starzenie:

Winifikacja: 5 miesięcy w kadziach stalowych, dwa miesiące w butelce.

Temperatura podawania: 16 - 18 ° C.

Potencjał starzenia: do 4 lat

Sugestie podania: podawać z delikatnym czerwonym i białym mięsem, risotto, makaronem z grzybami, serami. Świetne z drobiem, zwłaszcza pieczonym gołębiem.


Wino o wyraźnie fiołkowej nucie, łagodnym smaku jagód i czerwonych owoców, lekkie i przyjemne. Miłe uwieńczenie dnia, na letnie i wiosenne wieczory z przyjaciółmi.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

 Cabernet Franc, D.O.C. Grave, Azienda Agricola Tomasella, Friulia, Włochy

Cabernet Franc, D.O.C. Grave, Azienda Agricola Tomasella, Friulia, Włochy

Przyjemne, zdecydowanie lekkie, owocowe. Świetne jako wino kulinarne, ale również jako miłe uwieńczenie dnia w letnie i wiosenne wieczory z przyjaciółmi.



Napisz swoją recenzję