Reserve des Vignerones, Cabernet d'Anjou
Nagrody i wyróżnienia:
Cellertracker.com 89/100
Rocznik: 2012
Typ: wino półwytrawne, różowe
Kategoria/apelacja: A.O.C. Anjou
Producent: Les Vignerons de la Noëll
Odmiana winogron: 100 % Cabernet Franc
Zbiór z hektara: 55 ql na h
Rodzaj zbiorów: mechaniczny
Gleba: piaski i glina
Zawartość alkoholu: 11 %
Temperatura podawania: 8-10°C.
Uszlachetnianie/Starzenie: w kadziach stalowych
Winifikacja:całkowite szypułkowanie. Proces maceracji na skórkach.
Potencjał starzenia: do 3 lat
Produkcja: 120 000 butelek rocznie
Propozycjie serwowania:Doskonałe samo w sobie, ale też w towarzystwie sałatek, tart, łososia, dań kuchni azjatyckiej, białych mięs.
Świetne wino z rejonu Saumur. W nosie wyczuwalne aromaty czerwonych owoców (truskawki, czerwone porzeczki), przypraw i kwiatów moreli. Na podniebieniu, wraz z rosnącą przyjemnością, odajdziemy potwierdzenie aromatów wyczuwalych w kieliszku. Perfekcyjny wybór dla wszystkich, którzy lubią wina zachowujące poczucie orzeźwienia mimo słodyczy.