Chateau Correnson Traditional Rouge, A.O.P. Cotes du Rhone, Peyre& Fils, Dolina Rodanu, Francja

Ślicznie purpurowe w swej sukni. W nosie intensywne i czyste. duża dawka grenache nadaje wino charakterystyczne aromaty gotowanych truskawek i malin. Na drugim planie dojrzałe, ciemne wiśnie, czerwone porzeczki, z wiekiem coraz wiecej aromatu lukrecji. Na drugim planie, pojawiaja się słodkie przyprawy (kminek, cynamon, goździki) i typowe aromaty ziołowe garigue (tymianek, liść laurowy, oregano).  Na podniebieniu kragłe, pełne ciała, owocowe, z delikatnymi taninami.

Więcej szczegółów

Chateau Correnson Traditional Rouge, A.O.P. Cotes du Rhone, Peyre& Fils, Dolina Rodanu, Francja


Nagrody i wyróżnienia:

3.7/5 Vivino

Gold Medal, Guide Gilbert&Gaillard 2018

 

Rocznik: 2018

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Chateau Correnson Peyre& Fils

Kategoria/apelacja: AOP Cotes du Rhone

Odmiana winogron: 50% Grenache, 30 % Syrah, 20% Carignan

Wiek winorośli: lat

Rodzaj zbiorów: ręczne

Gleba: wapień i glina pokryta powierzchniowo otoczakami

Winifikacja: całkowite szypułkowanie,maceracja na zimno w kadziach stalowych, przepompowywanie moszczu 2 razy dziennie, maceracja 15-21 dniowa

Zawartość alkoholu: 13,5 %

Potencjał starzenia: do 8 lat

Roczna produkcja: 30 tys. butelek

Temperatura podawania: 16-18 °C

Propozycja podania: idealne do dań z grila, serów, mięs w sosach

 

Ślicznie purpurowe w swej sukni. W nosie intensywne i czyste, owocowe (ciemne i czerwone owoce), słodkie przyprawy. Na podniebieniu krągłe, pełne ciała, owocowe, z delikatnymi taninami. Zdecydowanie zyskuje na dojrzewaniu - osiągając swoją optymalną formą po kilku latach w piwnicy.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Chateau Correnson Traditional Rouge, A.O.P. Cotes du Rhone, Peyre& Fils, Dolina Rodanu, Francja

Chateau Correnson Traditional Rouge, A.O.P. Cotes du Rhone, Peyre& Fils, Dolina Rodanu, Francja

Ślicznie purpurowe w swej sukni. W nosie intensywne i czyste. duża dawka grenache nadaje wino charakterystyczne aromaty gotowanych truskawek i malin. Na drugim planie dojrzałe, ciemne wiśnie, czerwone porzeczki, z wiekiem coraz wiecej aromatu lukrecji. Na drugim planie, pojawiaja się słodkie przyprawy (kminek, cynamon, goździki) i typowe aromaty ziołowe garigue (tymianek, liść laurowy, oregano).  Na podniebieniu kragłe, pełne ciała, owocowe, z delikatnymi taninami.

Napisz swoją recenzję