Tapada de Villar Branco, Antonio M. Esteves-Monteiro Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Alentejo, Portugalia

Wino o bladożółtym kolorze. Na bukiet składają się aromaty owoców i kwiatów. W roczniku 2017.,wzbogacone o delikatne akordy maślano-dębowe, pochodzace z uszlachetniania w dębowych beczkach. W ustach umiarkowanie ciężkie, lekko mineralne, z dobrze zintegrowaną kwasowością i zgrabnie zamaskowanym alkoholem.

Więcej szczegółów

Tapada de Villar Branco, Antonio M. Esteves-Monteiro Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Alentejo, Portugalia

 

Nagrody i wyróżnienia:

Selection Gold 2017Catavinum World Wine 2017

Selection Gold 2017

Catavinum World Wine 2017


 

Rocznik: 2017

Typ: wino wytrawne, białe

Producent: Herdad Penedo Gordo

Kategoria/apelacja: D.O.C. Alentejo

Odmiana winogron: Roupeiro 45%, Antão Vaz 45%, Verdelho 10%

Rodzaj zbiorów: ręczne nocą

Gleba: -

Lokacja: Orada, Borba

Zbiór z hektara:

Winifikacja: fermentacja w otwartych kadziach stalowych na osadzie drożdżowym

Starzenie: w kadziach przez 2 miesiace z codziennym mieszaniem drożdży, następnie w butelkach, 20% wina w dębowych beczkach (dąb francuski) przez okres 2 miesięcy

Zawartość alkoholu: 14 %

Kwas winny: 6,1 g/l

Cukier resztkowy: 1,5 g/l

Siarczyny: - mg/l

Potencjał starzenia: do 3-4 lata

Winemakers: Fernando Machado i Henrique Lopes

Temperatura podawania: 10-13°C

Prozpozycja podania: sushi, owoce morza, kuchnia azjatycka, lekkie dania z drobiu, gotowane ryb, sałatki warzywne

 

Wino o bladożółtym kolorze. Na bukiet składają sie aromaty owoców i kwiatów, w roczniku 2017 wzbogacone o delikatne akordy maślano-dębowe pochodzace z uszlachetniania w dębowych beczkach. W ustach umiarkowanie ciężkie, lekko mineralne, z dobrze zintegrowaną kwasowością i zgrabnie zamaskowanym alkoholem. 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Tapada de Villar Branco, Antonio M. Esteves-Monteiro Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Alentejo, Portugalia

Tapada de Villar Branco, Antonio M. Esteves-Monteiro Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Alentejo, Portugalia

Wino o bladożółtym kolorze. Na bukiet składają się aromaty owoców i kwiatów. W roczniku 2017.,wzbogacone o delikatne akordy maślano-dębowe, pochodzace z uszlachetniania w dębowych beczkach. W ustach umiarkowanie ciężkie, lekko mineralne, z dobrze zintegrowaną kwasowością i zgrabnie zamaskowanym alkoholem.

Napisz swoją recenzję