Conde Villar Vinho Verde, Antonio M. Esteves-Monteiro-Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Vinho Verde, Alentejo, Portugalia

Wino niemal bezbarwne. Na bukiet składają sie aromaty owoców cytrusowych, ananasa, mango, oraz zapachy kwiatowe. W ustach delikatnie mineralne, owocowe, odświeżajace za sprawą perlistości.

Więcej szczegółów

Conde Villar Vinho Verde, Antonio M. Esteves-Monteiro-Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Vinho Verde, Alentejo, Portugalia


 

Nagrody i wyróżnienia:

 

Rocznik: 2016

Typ: wino wytrawne, białe, lekko perliste

Producent: Herdad Penedo Gordo

Kategoria/apelacja: D.O.C. Vinho Verde

Odmiana winogron: 50% Loureiro, 40% Arinto, 10% Trajadura

Wiek winorośli: średnio 36 lat

Rodzaj zbiorów: mechaniczne

Gleba: łupki i granitowa baza

Lokacja: Borba

Zbiór z hektara:

Winifikacja: chłodna maceracja, delikatne tłoczenie, 15 dniowa fermentacja w kadziach stalowychw temp. 12 C

Starzenie: 3 miesiące w kadziach i 1 miesięc w butelkach

Zawartość alkoholu: 10,5 %

Kwas winny: 5,3 g/l

Cukier resztkowy: 6,1 g/l

Siarczyny: - mg/l

Potencjał starzenia: do 2 lata

Liczba wyprodukowanych butelek: 400 000 butelek

Temperatura podawania: 10-12°C

Prozpozycja podania: sushi, owoce morza, kuchnia azjatycka, sałatki warzywne, marynowany kurczak


Wino niemal bezbarwne. Na bukiet składają sie aromaty owoców cytrusowych, ananasa, mango, oraz zapachy kwiatowe. W ustach delikatnie mineralne, owocowe, odświeżajace za sprawą perlistości.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Conde Villar Vinho Verde, Antonio M. Esteves-Monteiro-Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Vinho Verde, Alentejo, Portugalia

Conde Villar Vinho Verde, Antonio M. Esteves-Monteiro-Herdada Penedo Gordo, D.O.C. Vinho Verde, Alentejo, Portugalia

Wino niemal bezbarwne. Na bukiet składają sie aromaty owoców cytrusowych, ananasa, mango, oraz zapachy kwiatowe. W ustach delikatnie mineralne, owocowe, odświeżajace za sprawą perlistości.

Napisz swoją recenzję