Santa Barbara Superiore, Valpolicella D.O.C., Azienda Vitivinicola Roncolato, Wenecja Euganejska, Włochy

Lekkie wino stołowe o wysokiej pijalności, w swojej kategorii godne zdecydowanego polecenia. Jedno z najsłynniejszych i najbardziej rozpoznawalnych win włoskich.

Więcej szczegółów

Santa Barbara Superiore, Valpolicella D.O.C., Azienda Vitivinicola Roncolato, Wenecja Euganejska, Włochy


Rocznik: 2015

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Azienda Vitivinicola Roncolato

Kategoria/apelacja:D.O.C. Valpolicella

Odmiana winogron: Corvina 40%, Corvinone 30%,  Rondinella 30%.

Zbiór z hektara: 9 t

Rodzaj zbiorów: ręczne, pierwsza dekada września

Zawartość alkoholu: 13 %

Temperatura podawania: 16-18 °C

Uszlachetnianie/Starzenie:

Winifikacja: fermentowane ze skórkami przez 30 dni. Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna.

Potencjał starzenia: do 3- 4 lat


Lekkie wino stołowe o wysokiej pijalności, w swojej kategorii godne zdecydowanego polecenia. Jedno z najsłynniejszych i najbardziej rozpoznawalnych win włoskich. Delikatnie owocowe w zapachu i smaku, główne nuty to czerwone porzeczki, wiśnie, z delikatna nutą przypraw.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Santa Barbara Superiore, Valpolicella D.O.C., Azienda Vitivinicola Roncolato, Wenecja Euganejska, Włochy

Santa Barbara Superiore, Valpolicella D.O.C., Azienda Vitivinicola Roncolato, Wenecja Euganejska, Włochy

Lekkie wino stołowe o wysokiej pijalności, w swojej kategorii godne zdecydowanego polecenia. Jedno z najsłynniejszych i najbardziej rozpoznawalnych win włoskich.

Napisz swoją recenzję