
Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy
Wino delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.
Wino delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.
Tacco Barocco Brindisi, Brindisi D.O.P., Cantina Sampietrana, Apulia (Puglia), Włochy
Nagrody i wyróżnienia:
Vivino 4.6/5
Rocznik: 2017
Typ: wino wytrawne, czerwone
Producent: Cantina Sampietrana
Kategoria/apelacja: D.O.P. Brindisi
Odmiana winogron: 80 % Negroamaro, 10 %Montepulciano
Rodzaj zbiorów: ręczne, dwukrotnie selekcjonowane.
Zbiór z hektara: 8000 kg z h, 65 litrów ze 100 kg winogron
Winifikacja: kontrolowana temperatura maceracji i fermentacji, lekkie wyciśnięcie owoców, kolejno fermentacja alkoholowa i malolaktyczna
Starzenie: 9-12 miesięcy w beczkach
Zawartość alkoholu: 13,5%
Zawartość cukru resztkowego: 6 g/l
Potencjał starzenia: do 5 lat
Temperatura podawania: 16-18 °C
Sugestia podania: risotto, pasta z ragu, gotowane lub pieczone mięso, dania ostre i zapaszyste, średnio dojrzałe sery.
Wino o intensywnym rubinowym kolorze, delikatne, lekko taniczne, z długotrwałym posmakiem owoców leśnych. Świetne do indyka, kaczki, pikantnych potrwa z mięs gotowanych i pieczonych.
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.