Cabernet Sauvignon, Camelot Vineyards, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA
Nagrody i wyróżnienia:
Rocznik: NV
Typ: wino wytrawne, czerwone
Producent: Camelot Vineyards
Kategoria/apelacja: Lodi, Central Coast and North Coast
Odmiana winogron: Cabernet Sauvignon
Rodzaj zbiorów: mechaniczny
Zbiór z hektara: -
Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej
Starzenie: kadzie stalowe
Zawartość alkoholu: 13,5 %
Potencjał starzenia: do 4 lat
Cukier resztkowy: - g/l
Liczba wyprodukowanych butelek:-
Temperatura podawania: 15-17 °C
Prozpozycja podania: grilowany mięso, potrawki i gulasze, kotlety jagnięce, cielęcina
Dosyć lekka odmiana caberneta, który dzięki fermentacji i procesowi uszlachetniania w kadziach stalowych, zyskał zdecydowanie owocowy profil. Na aromat składają sie nuty wiśni, śliwek, ciemnych jagód i ziół. W posmaku wiśniowe, z wyrazistymi taninami.