Cabernet Sauvignon, Morada Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

 Ciemny kolor wpadający na obrzeżach w granat. W nosie wyraźnie czuć typowy aromat czarnych porzeczek, jeżyn i śliwek. Na drugim planie, zapachy wywodzące się z okresu dojrzewania wina w beczkach: wanilia, cedr, kakao, aromaty drewna. W ustach wyraźnie przyprawowe (goździki, pieprz, anyż), ziemiste.

Więcej szczegółów

Cabernet Sauvignon, Morada Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA


Nagrody i wyróżnienia:


Vivino 3,4/5

 

Rocznik: 2018

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Morada Vineyards

Kategoria/apelacja: Lodi, Central Coast and North Coast

Odmiana winogron: 81 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot, 9 % Petit Syrah

Rodzaj zbiorów: mechaniczny

Zbiór z hektara: -

Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej

Starzenie: 12 miesięcy w dębowych beczkach

Zawartość alkoholu: 13,5 %

Kwasowość: 5.9 g/l

Cukier resztkowy: 8,8 g/l

Potencjał starzenia: do 7 lat

Cukier resztkowy: - g/l

Liczba wyprodukowanych butelek:-

Temperatura podawania: 15-17 °C

Propozycja podania: grilowany łosoś z masłem koperkowym, kurczak pieczony z czosnkiem, masłem i rozmarynem, kanapka ze stekiem wołowym i serem Philly.

 

Ciemny kolor wpadający na obrzeżach w granat. W nosie wyraźnie czuć typowy aromat czarnych porzeczek, jeżyn i śliwek. Na drugim planie, zapachy wywodzące się z okresu dojrzewania wina w beczkach: wanilia, cedr, kakao, aromaty drewna. W ustach wyraźnie przyprawowe (goździki, pieprz, anyż), lekko ziemiste w finiszu. Przyjemna alternatywa dla wszystkich wielbicieli mniej kwasowych i lekko słodkich cabernetów.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Cabernet Sauvignon, Morada Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

Cabernet Sauvignon, Morada Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

 Ciemny kolor wpadający na obrzeżach w granat. W nosie wyraźnie czuć typowy aromat czarnych porzeczek, jeżyn i śliwek. Na drugim planie, zapachy wywodzące się z okresu dojrzewania wina w beczkach: wanilia, cedr, kakao, aromaty drewna. W ustach wyraźnie przyprawowe (goździki, pieprz, anyż), ziemiste.

Napisz swoją recenzję