Cabernet Sauvignon, Morada Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA
Nagrody i wyróżnienia:
Vivino 3,4/5
Rocznik: 2018
Typ: wino wytrawne, czerwone
Producent: Morada Vineyards
Kategoria/apelacja: Lodi, Central Coast and North Coast
Odmiana winogron: 81 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot, 9 % Petit Syrah
Rodzaj zbiorów: mechaniczny
Zbiór z hektara: -
Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej
Starzenie: 12 miesięcy w dębowych beczkach
Zawartość alkoholu: 13,5 %
Kwasowość: 5.9 g/l
Cukier resztkowy: 8,8 g/l
Potencjał starzenia: do 7 lat
Cukier resztkowy: - g/l
Liczba wyprodukowanych butelek:-
Temperatura podawania: 15-17 °C
Propozycja podania: grilowany łosoś z masłem koperkowym, kurczak pieczony z czosnkiem, masłem i rozmarynem, kanapka ze stekiem wołowym i serem Philly.
Ciemny kolor wpadający na obrzeżach w granat. W nosie wyraźnie czuć typowy aromat czarnych porzeczek, jeżyn i śliwek. Na drugim planie, zapachy wywodzące się z okresu dojrzewania wina w beczkach: wanilia, cedr, kakao, aromaty drewna. W ustach wyraźnie przyprawowe (goździki, pieprz, anyż), lekko ziemiste w finiszu. Przyjemna alternatywa dla wszystkich wielbicieli mniej kwasowych i lekko słodkich cabernetów.