Merlot, Camelot Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

Długi pobyt wina w beczkach sprawił, że wino stało się zdecydowanie dymne (beczki tostowane do poziomu średni+). Aromatu dopełniają zapachy dębiny, przypraw i jadłodyszynu (charakterystyczna woń, pozyskiwanej z pni drewna-guma mesquite). Na podniebienu wino jest pełne, gładkie, przeważa tu smak ciemnych owoców i wiśni Bing, grubo łupanego pieprzu i kminku, szczególnie widoczne w finiszu.

Więcej szczegółów

Merlot, Camelot Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA


Nagrody i wyróżnienia:


Rocznik: NV

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Camelot Vineyards

Kategoria/apelacja: Lodi, Central Coast and North Coast

Odmiana winogron: Merlot

Lokacja i gleba:

Rodzaj zbiorów:mechaniczny

Zbiór z hektara:

Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej

Starzenie: przez 8 miesięcy w amerykańskich i francuskich beczkach dębowych

Zawartość alkoholu: 13,5 %

Potencjał starzenia: do 6 lat

Cukier resztkowy: - g/l

Liczba wyprodukowanych butelek:-

Temperatura podawania: 15-17 °C

Prozpozycja podania: grilowany mięso, pieczona wieprzowina, twarde sery

 

Grona Merlota pochodzące z róznych mikroklimatów oferowanych przez odmienne siedliska Kalifornii, sprawiają, że łatwiej tu uzyskać balans pomiędzy aromatem i smakiem win z obszarów gorących (dżem, konfitury, pieczone owoce) a tymi chłodniejszymi ( owoce niedojrzałe, soczystsze, wyższa kwasowość). Długi pobyt wina w beczkach sprawił, że wino stało się zdecydowanie dymne (beczki tostowane do poziomu średni+). Aromatu dopełniają zapachy dębiny, przypraw i jadłodyszynu (charakterystyczna woń, pozyskiwanej z pni drewna-guma mesquite). Na podniebienu wino jest pełne, gładkie, przeważa tu smak ciemnych owoców i wiśni Bing (słodka odmiana wiśni wyhodowana w Oregonie), grubo łupanego pieprzu i kminku, szczególnie widoczne w długim finiszu.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Merlot, Camelot Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

Merlot, Camelot Vineyards, Lodi, Central Coast and North Coast, Kalifornia, USA

Długi pobyt wina w beczkach sprawił, że wino stało się zdecydowanie dymne (beczki tostowane do poziomu średni+). Aromatu dopełniają zapachy dębiny, przypraw i jadłodyszynu (charakterystyczna woń, pozyskiwanej z pni drewna-guma mesquite). Na podniebienu wino jest pełne, gładkie, przeważa tu smak ciemnych owoców i wiśni Bing, grubo łupanego pieprzu i kminku, szczególnie widoczne w finiszu.

Napisz swoją recenzję