Pinot Noir, Camelot Vineyards, Lodi-Clarksburg, Kalifornia, USA
Nagrody i wyróżnienia:
Rocznik: NV
Typ: wino wytrawne, czerwone
Producent: Camelot Vineyards
Kategoria/apelacja: Lodi-Clarksburg
Odmiana winogron: Pinot Noir
Rodzaj zbiorów:mechaniczny
Zbiór z hektara:-
Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej
Starzenie: prze kilka miesiecy w amerykańskich i francuskich beczkach dębowych
Zawartość alkoholu: 13 %
Potencjał starzenia: do 5 lat
Cukier resztkowy: - g/l
Liczba wyprodukowanych butelek:-
Temperatura podawania: 15-17 °C
Prozpozycja podania: grilowany łosoś, kotlety baranie z ziołami, kaczka, grzyby, pizza
Bukiet tworzą aromaty dojrzałych wiśni i jagód, mieszajace się z zapachem ziół. W ustach wino jest chude i wysuszające, smak owoców (truskawka, wiśnia, przyprawy) miesza się z ziemistością i nutami tostów oraz dębiny.