Pinot Noir, Camelot Vineyards, Lodi-Clarksburg, Kalifornia, USA

Na to wino, będące propozycją dla początkujacych, składają się aromaty dojrzałych wiśni i jagód, mieszające się z zapachem ziół. W ustach wino jest chude i wysuszające, smak owoców (truskawka, wiśnia, przyprawy) miesza się z ziemistością i nutami tostów oraz dębiny.

Więcej szczegółów

Pinot Noir, Camelot Vineyards, Lodi-Clarksburg, Kalifornia, USA


Nagrody i wyróżnienia:

 

Rocznik: NV

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Camelot Vineyards

Kategoria/apelacja: Lodi-Clarksburg

Odmiana winogron: Pinot Noir

Rodzaj zbiorów:mechaniczny

Zbiór z hektara:-

Winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej

Starzenie: prze kilka miesiecy w amerykańskich i francuskich beczkach dębowych

Zawartość alkoholu: 13 %

Potencjał starzenia: do 5 lat

Cukier resztkowy: - g/l

Liczba wyprodukowanych butelek:-

Temperatura podawania: 15-17 °C

Prozpozycja podania: grilowany łosoś, kotlety baranie z ziołami, kaczka, grzyby, pizza

 

Bukiet tworzą aromaty dojrzałych wiśni i jagód, mieszajace się z zapachem ziół. W ustach wino jest chude i wysuszające, smak owoców (truskawka, wiśnia, przyprawy) miesza się z ziemistością i nutami tostów oraz dębiny.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Pinot Noir, Camelot Vineyards, Lodi-Clarksburg, Kalifornia, USA

Pinot Noir, Camelot Vineyards, Lodi-Clarksburg, Kalifornia, USA

Na to wino, będące propozycją dla początkujacych, składają się aromaty dojrzałych wiśni i jagód, mieszające się z zapachem ziół. W ustach wino jest chude i wysuszające, smak owoców (truskawka, wiśnia, przyprawy) miesza się z ziemistością i nutami tostów oraz dębiny.

Napisz swoją recenzję