Bourgogne Chardonnay, Domaine Andre Delorme, AOC Bourgogne Chardonnay, Burgundia, Francja

 Butelka, która może być świetnym wprowadzeniem w świat bardziej złozonych win białych z Burgundii. Na bukiet składają się aromaty zielonych jabłek, białych owoców pestkowych, twardych brzoskwiń. Dzięki fermentacji w dębowych beczkach, wino nabiera złożoności i bogactwa. Tekstura na podniebieniu jest jedwabiście gładka, szeroka i krągła.

Więcej szczegółów

Bourgogne Chardonnay, Domaine Andre Delorme, AOC Bourgogne Chardonnay, Burgundia, Francja


 

Nagrody i wyróżnienia:

Vivino 4/5

 

Rocznik: 2016

Typ: wino wytrawne, białe

Producent: Domaine Andre Delorme

Kategoria/apelacja: AOC Bourgogne Chardonnay

Odmiana winogron: 100% Chardonnay

Lokacja i gleba: okolice Buxy i Montagny, subregion Côte Chalonnaise

Rodzaj zbiorów: ręczny

Zbiór z hektara:-

Winifikacja: powolne, automatyczne, delikatne tłoczeniew kadziach. Sok jest chłodzony w temperaturze 8 C przez 24 h, w celu osiagnięcia lepszej klarowności. Następnie na czas fermentacji zostaje umieszczony w debowych beczkach (dąb francuski, 10% nowe beczki)

Starzenie: miesięcy nad osadem

Zawartość alkoholu: 12,5 %

Potencjał starzenia: do 8 lata

Liczba wyprodukowanych butelek: butelek

Temperatura podawania: 8-12°C

Prozpozycja podania: sałatki warzywne, ser Mont d'Or, owoce morza, cielecina, białe mięso

 

Butelka, która może być świetnym wprowadzeniem w świat bardziej złozonych, win białych z Burgundii. Na bukiet składają się aromaty zielonych jabłek, białych owoców pestkowych, twardych brzoskwiń. Dzięki fermentacj i w dębowych beczkach wino nabiera złożoności i bogactwa. Tekstura na podniebieniu jest jedwabiście gładka, szeroka i krągła.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Bourgogne Chardonnay, Domaine Andre Delorme, AOC Bourgogne Chardonnay, Burgundia, Francja

Bourgogne Chardonnay, Domaine Andre Delorme, AOC Bourgogne Chardonnay, Burgundia, Francja

 Butelka, która może być świetnym wprowadzeniem w świat bardziej złozonych win białych z Burgundii. Na bukiet składają się aromaty zielonych jabłek, białych owoców pestkowych, twardych brzoskwiń. Dzięki fermentacji w dębowych beczkach, wino nabiera złożoności i bogactwa. Tekstura na podniebieniu jest jedwabiście gładka, szeroka i krągła.

Napisz swoją recenzję