Gaialuna Merlot, IGP Trevenezie, Tomasella Az. Agr., Wenecja Euganejska, Włochy

Lekkie, łatwe i przyjemne-tak można najkrócej scharakteryzować tego merlota. Rubinowoczerwone z przebłyskami fioletu na obrzeżach. Bukiet tworzą aromaty malin, wiśni, oraz truskawek z odrobiną borówki. W ustach lekkie, delikatnie kwasowo, przede wszystkim owocowe: czereśnie, maliny, z odrobiną borówek. 

Więcej szczegółów

Gaialuna Merlot, IGP Trevenezie, Tomasella Az. Agr., Wenecja Euganejska, Włochy


Nagrody i wyróżnienia:

Vivino 3.6/5

 

Rocznik:NV

Typ: wino wytrawne, czerwone

Producent: Tomasella Az. Agr.

Kategoria/apelacja: IGP Trevenezie

Wiek winorośli: ok. 10 lat

Winorośl: merlot 100%

Rodzaj zbiorów: ręczny

Wydajność: 14 t/ha

Zbiór: wrzesień

Winifikacja: zimna maceracja przez 48h,7 dni, w kadziach stalowychw temp. 24-28°C

Maturacja: 3 miesiące w kadziach stalowych

Zawartość alkoholu: 13 %

Potencjał starzenia: do 3 lat

Temperatura podawania: 14-16°C

Propozycja podania:spaghetti, pizza, lekkie dania mięsne, miękkie sery

 

Rubinowoczerwone z przebłyskami fioletu na obrzeżach. Bukiet tworzą aromaty malin, wiśni, oraz truskawek z odrobiną borówki. W ustach lekkie, delikatnie kwasowo, przede wszystkim owocowe: czereśnie, maliny, z odrobiną borówek. Łatwe i przyjemne.

 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Gaialuna Merlot, IGP Trevenezie, Tomasella Az. Agr., Wenecja Euganejska, Włochy

Gaialuna Merlot, IGP Trevenezie, Tomasella Az. Agr., Wenecja Euganejska, Włochy

Lekkie, łatwe i przyjemne-tak można najkrócej scharakteryzować tego merlota. Rubinowoczerwone z przebłyskami fioletu na obrzeżach. Bukiet tworzą aromaty malin, wiśni, oraz truskawek z odrobiną borówki. W ustach lekkie, delikatnie kwasowo, przede wszystkim owocowe: czereśnie, maliny, z odrobiną borówek. 

Napisz swoją recenzję