Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Portugalia Puglia (Apulia) Kastylia-Leon Sycylia
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
Słodkie
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Wybierz aby porównać
Wyjatkowo czyste, zrównoważone, owocowe, żywe. Niemal tak samo cudowne jak słynne Aszu, ale z mniejszą zawartością naturalnego, pochodzacego z winogron zaatakowanych przez pleśń szlachetną, cukru resztkowego.
Głęboko rubinowe z odrobiną brązu na obrzeżach kieliszka. W nosie dominują aromaty rodzynek, suszonych owoców, marmolady pomarańczowej, syropu klonowego. Na podniebieniu wyczuwalna orzeźwiajaca kwasowość dzięki, której wino nie męczy swoją słodyczą.
Niezwykle aromatyczne i delikatnie musujące. Uwodzi aromatami brzoskwiń, moreli, lychee, piżma, szałwi, miodu. Świetne jako wino kulinarne. Idealne na rodzinne spotkania i przyjęcia, zwłaszcza na upalną pogodę.
Wino w kolorze miedzianym. Bukiet tworzą aromaty: malin, czarnej porzeczki, korzeni i goździków. Słodycz równoważona kwasowością i spora dawką świeżych czerwonych i ciemnych owoców. Otwarta butelka może być przechowywana w lodówce do 3 miesięcy.
Wino w kolorze jasnegozłota. Pachnie świeżymi winogronami, wiosennym białym kwieciem, pigwą. Na drugim planie akcenty miodowe i cytrusy. Otwarta butelka może być przechowywana w lodówce do 3 miesięcy.
Kupaż o intensywnym aromacie kwiatów pomarańczy (głównie za sprawą muszkatu), owoców tropikalnych (mango, ananas, brzoskwinia, cytryna, mandarynka) i miodu. Świetna kwasowość sprawia, że wino mimo sporej zawartości cukru resztkowego nie nuży , nawet po kilku kieliszkach.
Petit Manseng, to szlachetna odmiana winogron z południowo-zachodniej Francji, sadzona na wapiennych płaskowyżach. Winogrona zbierana późno, gdy osiągną zupełną dojrzałość i koncentrację cukru, ujawnią swoje mocne aromaty dojrzałych brzoskwiń, pigwy, miodu i cynamonu. Aromatyczne i delikatne wino o dużym potencjale starzenia.
Wino ma kolor skórki cytryny z zielonymi refleksami na obrzeżach kieliszka. Aromat melona, owoców tropikalnych i cytryny oraz owoców pestkowych (morele, brzoskwinie, nektarynki), miesza się subtelnie z zapachem kwiatów (bez,róża) i niuansami ziołowo-roślinnymi ( bazylia, akcenty trawiaste). W ustach słodkie i jednocześnie orzeźwiające - dzięki dobrej...
Pineau de la Loire, czyli winogrona chenin blanc, zależnie od warunków rocznika, ulegają procesowi botrytyzacji (pleśń szlachetna) lub w rocznikach niesprzyjajacych powstaniu Botritis cinerea, są zbierane późno (grono wysuszone, przejrzałe). Zwykle zbiór jest czasochłonny i odbywa się w kilku turach – dlatego, że zbierane są tylko najdojrzalsze grona....
Najwyższej jakości wino tokajskie zwane "winem królów i królem win". Wytworzone z całkowicie zbotrytyzowanych kiści gron, zbieranych wyłącznie ręcznie do koszy zwanych Puttonosh (mieszczących ok. 12-15 kg owoców). Następnie grona trafiają do dużych kadzie, gdzie samoczynnie, pod wpływem ich ciężarku tłoczy się najcenniejszy sok, finalnie dodawany do...
Sign out