Witaj Zaloguj
Francja Włochy Hiszpania Langwedocja-Roussillon Akwitania Bordeaux Puglia (Apulia) Portugalia Kastylia-Leon Sud Ouest
Wszyscy producenci Chateau Beausejour Domaine d’Elise Étienne Oudart Heitlinger WeingutAlfredo Roca, Bodega & ViñedosAzienda Agricola Tamburino-SardoAzienda Vinicola FalescoAZIENDA VITIVINICOLA RONCOLATOBodega i Viñyedos La Senda S. L.Bodega Tres Pilares (S.C. Valdechimoza)Bodegas AlcardetBodegas Leza Garcia S.L.Bodegas Palacio de la Vega/Ramon BilbaoBodegas Peique , S. L.BODEGAS RUEDA PÉREZ S.A.TBodegas VerduguezCantina Viticoltori Senesi Aretini - CavisaviniCantine PaoliniCantine VinciChâteau Barbot BeyanConcilio S.p.A.Dereszla Kft.-Chateau DereszlaDomaine ChauveauDomaine de La RossignoleDomaine Frey-SohlerDOMAINE JAUMEDomaine Juliette AvrilDomaine Roger SabonE. Bernaut P.&E. Seconde Petits-fils et successeursFinca Tobella GratallopsFrancisco Fernández Sousa AdegasHauts de MontrougeJeff Carrel/Maison CarrelKurubis: Grands Vins de Tunisie Depuis 2005Les Caves RichemerLes Domaines TatinMar de Frades, S.L., Finca ValinasMarchesato degli AleramiciPoderi MariniQuinta dos Roques LdaRess WeinhausSampietranaSC Domenille Sahateni SRL/ Aurelia VisinescuSchwedhelm WeingutValle de la PuertaViña AromoVitivinicola Antichi Poderi Jerzu S.C.AWilliam Cole VineyardsWinnica Tomasella (Tenute Tomasella)
» Wszystkie nowe produkty
przedmiotów na stronę 102050
Sortuj wgNazwa produktu: od A do ZNazwa produktu: od Z do A
Pokaż: 102050 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Słomkowożółte ze złotymi refleksami.Wino z lokalnego klonu trebbiano, zwanego nad Jeziorem Garda, turbianą. Nos przywodzi na myśl zapach: brzoskwiń, jabłek, owoców tropikalnych i akcenty kwiatowe. Na podniebieniu wyraźnie mineralne i słonawe, zadziorne, z wyraźnymi akcentami smaku brzoskwiń, kandyzowanych owoców tropikalnych i nutką cedru.
Jasnorubinowe, transparentne wino z autochtonicznego szczepu groppello, typowego dla okolic Jez. Garda. Bukiet przywodzi na myśl zapach wiśni, czerwonych porzeczek, i odrobinę akcentów migdałowych. Na podniebieniu lekkie, owocowe, z umiarkowana kwasowością, perfekcyjne proste lecz nie pozbawione uroku wino codzienne.
Bukiet tworzy wspaniałą mieszanka aromatów złożonych z zapachu żurawin, wiśni, malin, czerwonych śliwek, słodkich przypraw piernikowych, oraz odrobiny ciemnego, słodkiego tytoniu typu Black Cavendish. W ustach gładkie, z umiarkowaną kwasowością i przyjemną, mile zaakcentowaną dawką tanin, które dopełniają przyjemnego obrazu na podniebieniu. W owocowym,...
Rubinowoczerwone z granatowymi refleksami na obrzeżach. Pachnie dojrzałymi jeżynami, ciemnymi śliwkami, przywodzi na myśl zapach dębiny, wanilii, słodkich przypraw oraz runa leśnego. Na drugim planie, aromaty suszonych ziół, elementy herbaciane, okraszone gorzką czekoladą. Na podniebieniu wino wagi średniej z plusem, pikantne, eleganckie, z wielkim...
To rocznikowe prosecco kusi swoim delikatnym, poziomkowym kolorem. W nosie przywołuje na myśl zapachy płatków róż, połączonych z symfonią zapachów owocowych. Eleganckie, małe, trwałe bąbelki uświetniają ekspozycję przynosząc dodatkową porcję orzeźwienia. Najmodniejsze wino sezonu wiosna/lato!
Aromatyczne Vermentino z tej ponad 70-letniej, uznanej spółdzielni winiarskiej, charakteryzuje się słomkową suknią. Wino kusi typowymi dla vermentino zapachami owoców cytrusowych (zwłaszcza skórki cytryny i soku z limety, oraz grapeifruta), oraz niedojrzałych gruszek i zielonych jabłek, z delikatnymi akcentami kopru włoskiego. Na podniebieniu jest...
Wspaniałe i pełne, bogate połączenie nero d' avola i merlota ( z przewagą tego pierwszego). Wino wytwarzane z częściowo podsuszanych (na krzewach) kiści winogron. Aromat i smak ciemnych owoców (gotowane owoce, dżem) oraz przypraw (cynamon, goździki) łączy się z akcentami wanilii i drewna. Głębokie, z umiarkowaną kwasowością i długim, miękkim finiszem.
Miększa i lżejsza, wyjątkowo owocowa, oparta w większości na winogronach odmiany merlot, wersja sztandarowej linii win Kinisia. Kolor ciemnorubinowy z akcentami purpury. Bukiet tworzą aromaty jeżyn, ciemnych śliwek, dżemu, dębiny, cynamonu oraz laktozy (starzenie wina w dębowych beczkach na osadzie drożdżowym). W ustach obfite, pełne. Kwasowość...
Nerello mascallese i nerello cappuccio – gwiazdy apelacji Etna, w klasycznym kupażu. Zdecydowanie mineralne -tufowe podłoże odcisnęło swe piętno, pozostawiając niezapomniany i unikalny posmak. Akcenty kwiatowe (płatki róż) łączą się ze smakiem i zapachem jeżyn, truskawek oraz cynamonu, kawy, bergamotki, skóry i czekolady.
Sign out