Tradycje w produkcji wina rodziny Henríquez sięga początków XX w., i wiążą się z okolicami miejscowości Parral w Dolinie Maule.
Tradycje w produkcji wina rodziny Henríquez sięga początków XX w., i wiążą się z okolicami miejscowości Parral w Dolinie Maule. W 1936 roku, interes rodziny Henriquez powiększył się o obszar nowych parceli, będących dawniej częścią winnicy El Aromo. W latach 90-tych, winnica unowocześniła się znacznie zakupując kadzie ze stali nierdzewnej, linie do butelkowania win, oraz wprowadzając do portfolio wina z odmian międzynarodowych, na jeszcze większą skalę. Dziś teren obsadzony winoroślą to ponad 61 hektarów. Grupa „Vina Aromo” produkują około 20 milionów butelek rocznie.
Więcej
Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu
Telefon:+33 (0)1.23.45.67.89
Skontaktuj się z naszą infolinią